Modele de diguri

In constructia de diguri, sarcinile suportate de geocompozitele bentonitice in timpul instalarii in uscat sunt, de obicei, mai mici. Dans acest sens, spre exemplu, pot fi folosite cerintele DIN constructia de DRUMURI in locul testelor mentionner mai sus (fgsv 2002). Totusi, Masa unitara specificata acolo nu poate fi folosita in cazul unor compozite cum sunt geocompozitele bentonitice. Dans Testele specifice, trebuie luate in considerare toate geotextilele componente ALE geocompozitului bentonitiques deoarece, OData pus in Opera, atat geotextilul suport, cat si cel Superior functioneaza Impreuna. Cu toate acestea, Bentonita trebuie inlaturata intrucat aceasta umplutura afecteaza rezultatele obtinute. Pentru a putea castigá experienta in CEEA CE priveste geocompozitele bentonitice folosite pentru impermeabilizarea Cailor de navigatie, s-au instalat si monitorizat astfel de materiale in doua sectiuni Pilot in anii 1997/98 si 2000/01. Prima sectiune a fost instalata PE Calea de navigatie Havel-Oder (HOW), intre km 65, 9 si km 66, 9 (Fleischer, Schreier 1998). Impermeabilizarea a fost necesara deoarece APA freatica se afla la circa 3 m Sub canal. A fost instalat geocompozitul bentonitique “Bentofix BFG 5000” produs de Compania NAUE, iar deasupra au fost amplasate saltele de nisip de 8,000 g/m2 si 70 cm de anrocamente de categoria III cu ROL de protectie (in conformitate cu TLW 1997). A doua sectiune Pilot cu geocompozite bentonitice a fost realizata PE Canalul Dortmund-Ems (DEC), intre km 84, 3 si km 84, 8. Dans aceasta sectiune, Decker APEI DIN canal se afla la maximum 2 m deasupra terenului invecinat. A fost instalat geocompozitul bentonitique “BZ 13-B” produs de Firma Naue, o saltea CompUSA DIN straturi de Bentonita si nisip, ferm légat intre ele.

Totodata, deasupra saltelei au fost instalati 60 cm de anrocamente categoria III. In plus, exista un Strat de Pietris de protectie impotriva inghetului, cu o grosime de 40 cm, in Zona cuprinsa intre Decker minim si cel Maxim de APA. Conforme DWA-Thema (2005), in cazul digurilor este recomandata o inaltime a stratului de Detectiv de deasupra geocompozitelor bentonitice de cel Poutine 80 cm. se poate presupune ca aceste materiale nu vor fi supuse fenomenelor de inghet. Aceasta inaltime a stratului de Detectiv asigura, totodata, si o Buna protectie impotriva pénétrarii Radacinilor, mai ales ca, in cazul digurilor, nu ar trebui sa existe vreo Alta forma de vegetatie in afara de Iarba. APA a jucat Întotdeauna un ROL important în Istoria Olandei. După Ultima Mare inundație DIN 1953, olandezii s-au Decis să construiască Delta Works; unul dintre cele mai mari proiecte de PROTEJARE împotriva inundațiilor și de Management al APEI, DIN toată Lumea. Comisia Delta a fost inițiată 20 de zile după Inundația Mării Nordului, PE 21 février 1953. Această comisie a dat sfaturi În legătură cu sporirea siguranței. Era o IVG dificilă întrucât Nieuwe Waterweg și Westerschelde trebuiau să rămână deschise DIN motive Economice în CEEA CE privea porturile Rotterdam și Antwerpen.

Comisia Delta a dat în final 5 proiecte, care au rezultat în un Delta, PE 18 octombrie 1955. MISE à jour “Puiul lui Mazăre” ajunge din nou la pensionari. Pung… Schimbul de Ioni. Dans cazul majoritatii geocompozitelor bentonitice, este folosita Bentonita SODICA naturala sau CEA activata. Dans stadiul initial, bentonitele SODICE Contin aproximativ 50 pana la 90% Ioni de par si 5 pana la 25% Ioni de calciu. Concentratiile MICI de Ioni de calciu DIN APA DIN Pori sunt suficiente pentru a transforma aproape Complete Bentonita SODICA in Bentonita calcica, PE Termen lung. Aceste conditii sunt, en général, intalnite in cazul Cailor de navigatie si al digurilor. Egloffstein (2000) demonstreaza ca schimbul de Ioni este asociat cu o crestere a valorii perméabilitatii hidraulice “k” cu un ordin de Marime de 1/2 pana la 1.